Zo maak je je kinderen blij

Alle mama's en papa's

weet het, net als je een moment voor jezelf hebt, besluiten je kinderen dat ze zich dood vervelen. Kinderen die een burn-out hebben, worden ook wel een van de vervelendste genoemd. Ze weten niet wat ze moeten doen en zitten helemaal in de 'ik begrijp niet wat ik leuk vind' modus. De eerste die hen irriteert, zijn hun ouders. Onmiddellijk worden ze super zorgzaam en zullen ze zich aan je opdringen. Al snel ben je het zat en ook word je langzaamaan een beetje gek van je jonge duiven. Enigszins verergerd, kiest u ervoor om amusement voor uw kinderen te zoeken. Op het moment dat ze geen burn-out meer krijgen, heb je zelf ook even rust. Toch is dit meestal veel makkelijker beweerd dan gedaan, ben je benieuwd wat je kunt doen? Lees daarna mijn blog over hoe je je kinderen kunt boeien.

Home-entertainment voor binnen

We blijven in Nederland, dus soms moet je je kinderen binnen vermaken. Het goede nieuws is dat er veel dingen zijn die u uw kinderen kunt laten doen. Wat ik bijvoorbeeld echt leuk vind, is om de kinderen op de Wii te laten spelen. Aan de ene kant zijn ze pc-gaming op de nintendo Wii, maar ze blijven in beweging. Als het even niet mogelijk is om buiten te sporten, kun je je kinderen een groot deel van de dag vermaken door een Nintendo Wii aan te schaffen. Natuurlijk kun je ook een beetje veel meer fantasierijke punten doen. Investeer bijvoorbeeld een middagje knutselen of schilderen met je kinderen. Je zult zien dat ze zich helemaal laten gaan in het creatieve proces.

Buiten plezier

Als de weersomstandigheden zich in Nederland gedragen, zal het plezier van uw kinderen zeker een stuk eenvoudiger worden. U hoeft zelf niets te ontwikkelen, stuur ze gewoon naar een speeltuin of een aangrenzend sportterrein. Meestal spelen er al teams van kinderen hieronder en kunnen uw kinderen meestal deelnemen. Een ander voordeel hiervan is dat kinderen snel maatjes maken. Meteen als ze moe zijn ontmoeten ze dit en kun je in stilte genieten van een serie of een boek lezen. Je kunt je kinderen ook een aantal videogames leren die je in het verleden eigenlijk constant zelf hebt gespeeld. Denk aan alle speciale soorten tag, wandoppervlakken, variëteiten van tientallen of elk ander type videogame. Als je het enthousiast meeneemt en daarna zelf meedoet, zullen je kinderen er meteen van genieten!