Wat is voor jou een goede woonverzekering?

Als je een woonverzekering wilt afsluiten, moet je goed kijken wat je nodig hebt. Wat voor de een namelijk een passende polis is, is dat voor de ander niet. Vandaar dat we je uitnodigen om even met ons te kijken welk pakket je het beste kunt samenstellen voor jouw woonsituatie. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar hoe je woont, of je speciale polissen aan je verzekering wilt toevoegen en wat voor jou de beste dekking is. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is om een woonverzekering samen te stellen waar je lange tijd de vruchten van zult plukken. Via de site van je verzekeraar sluit je je polis vandaag nog af. 

Je woonverzekering moet aansluiten bij je woonsituatie 

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je woonverzekering aansluit bij je woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld een huis gekocht, dan heb je een opstal en inboedelverzekering nodig. Dit in tegenstelling tot mensen die een woning huren, die hebben genoeg aan een inboedelverzekering. Wat dekt deze polis? Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met dit pakket schade aan je spullen declareren. Die schade kan op heel veel manieren zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een klein ongelukje binnenshuis, maar ook grotere ongelukken zoals een brand of een forse lekkage kunnen je spullen beschadigen. Met een goede inboedelverzekering kun je deze schade herstellen met behulp van je verzekeraar. Omdat iedereen spullen heeft, is het ook voor iedereen belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Misschien heb je wel wat spaargeld achter de hand om schade af te handelen, maar lukt het je ook om in een keer je hele inboedel te vervangen als dat nodig is? Voor veel mensen geldt dat dit niet het geval is, en precies om die reden is een inboedelverzekering zo belangrijk. Sluit hem daarom vandaag nog af. 

Wat dekt de opstalverzekering wel en wat niet? 

We gaven het al aan: als je een huis gekocht hebt, moet je ook een opstalverzekering afsluiten. Een opstalverzekering voor jou zorgt ervoor dat je ook de schade die aan je woning ontstaan is, kunt herstellen. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen de spullen die in je huis staan en het huis zelf. Dat doen ze omdat sommige mensen een huis huren. Het zou daarom onjuist zijn om iedereen dezelfde verzekering te laten nemen. Omdat de schade aan de woning juist heel duur kan uitpakken, is een opstalverzekering van groot belang. Sluit hem daarom altijd af wanneer je het huis waarin je woont, in eigendom hebt. Je kunt op de site van je verzekeraar de gegevens omtrent je huis invullen en vervolgens krijg je te zien wat de maandelijkse premie wordt voor je opstalverzekering. Accepteer je deze, dan kun je met een paar klikken op je muis je polis vandaag nog afsluiten. Het is erg simpel. 

Je woonverzekering dekt meer dan je misschien denkt

Wat veel mensen niet weten is dat een woonverzekering meer dekt dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Wist je bijvoorbeeld dat je je woonverzekering ook kunt gebruiken als je slachtoffer bent geworden van cybercrime? Dit kan heel veel schade aanrichten en de kosten kunnen dan ook snel oplopen. Met een goede inboedelverzekering ontwijk je dit risico. Met je opstalverzekering kun je ook schade herstellen die ontstaan is aan je zonnepanelen of je laadpaal. Leef je dus duurzaam, sluit dan altijd een opstalverzekering af.