Op pad gaan in de stad is echt veranderd

Juist, u leest het goed. Uitgaan is niet meer wat het geweest is. Dat was voor de coronacrisis al zo, maar door de nieuwe én de anderhalvemetercultuur is het eigenlijk heel anders geworden als je de stad in gaat om een ​​biertje te drinken of een dansje te doen met je vrienden. Ben je benieuwd wat er nog haalbaar is in zowel de één- als de halvemetercultuur? Lees daarna snel verder!

Clubben

Voordat de pandemie de bewoners van de aarde meer onder druk zette, was het normaal om af en toe naar de club te gaan om wat plezier te maken. Dansen, drinken, nieuwe mensen tevreden stellen, het was er allemaal. Tegenwoordig is het divers, dat voel je zeker als je in de Randstad woont.

Meerdere clubs zijn sinds half maart niet open geweest. Dit leidt ertoe dat mensen andere punten moeten doen om te laten gaan. Gelukkig is dit bovendien iets dat een positieve kant heeft. Iets dat vroeger meer en meer dan ooit in de steden gebeurde, is het gebruik van drugs. Zo sluipt er al snel een snelheidsafhankelijkheid rond. Zeker omdat dit medicijn je het gevoel geeft dat je nog een tijdje door kunt gaan. Doordat er minder gefeest wordt, lijkt het alsof het gebruik van dit middel juist is afgenomen. Zo is er plaats voor gezellige borrels met maatjes op balkons!

Bemachtig een terras

Bovendien is dit ook anders dan we gewend zijn. Het is nu gewoon haalbaar om met je huisgenoten op een balkon te borrelen zonder te hoeven reserveren. Of nou ja, je kunt op het balkon uitrusten met mensen buiten je huis, maar toch op een afstand van één en ook nog eens vijftig procent meter van elkaar.

Dit lijkt misschien een negatief aspect, maar het is natuurlijk gedaan voor je eigen veiligheid. Het is belangrijk dat we, ook in deze gloednieuwe periode van omgaan met de pandemie, alert blijven op de gevaren die elkaar te dicht naderen.

Dus ook goede vrienden ontmoeten zoals we die kennen, is echt helemaal vernieuwd. Het brengt mensen terug naar nieuwe en creatieve suggesties om gezelligheid te vinden. Dit trekt eigenlijk zowel binnen als buiten de stad aan. Het enige verschil is dat je in de steden veel vaker ziet dat individuen de regels overtreden omdat de cijfers weer wat positiever zijn. Dit is echter geen factor om je focus te laten verslechteren. Kortom: blijf risicovrij, houd anderhalve meter afstand. Zo ook op het terras.