Koopgids voor 65-inch tv\’s: wat u moet weten voordat u koopt

Is het tijd om je tv te upgraden? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij een tv voordat je tot aankoop overgaat. Wil je bijvoorbeeld een 4K tv? Wat dacht je van een 3D-tv? Als u weet wat u wilt voordat u naar de winkel gaat, kunt u de juiste beslissing nemen. Als je op zoek bent naar een nieuwe tv, maar niet weet waar je moet beginnen, dan is de koopgids voor 65-inch tv's hier om je te helpen. Deze gids helpt u bij het vinden van de juiste tv voor uw behoeften. Als het om tv's gaat, zijn er twee hoofdtypen: led en plasma.

Wat is een tv?

Een tv, of televisie, is een huishoudelijk apparaat dat audio- en visuele signalen ontvangt die via radiogolven worden uitgezonden en die op een scherm worden weergegeven. Het scherm kan een liquid crystal display (LCD) of een kathodestraalbuis (CRT) zijn.

Wat is een 4K-tv?

Een 4K-tv is een tv met een resolutie van 3840 x 2160. Dit betekent dat 4K-tv's vier keer de resolutie hebben van tv's met een resolutie van 1080p.

Wat is een 3D-tv?

Een 3D-tv is een tv die 3D-beelden kan weergeven. De meeste moderne 3D-tv's gebruiken een actieve sluiterbril om de beelden weer te geven.

LED versus plasma

Een plasma-tv is een tv die een gas bevat dat licht uitstraalt wanneer er elektrische stroom wordt aangelegd. Een led-tv bevat light emitting diodes (LED's).